понеделник, 28 декември 2009 г.

A Single Man


Обожавам филмите на Джулиън Мур. Особено след нечовешкият Savage Grace(2007). Актрисата съзнателно подбира ролите си, които представляват трепанация при признаци на мозъчна тъпота.
Действието на САМОТЕН МЪЖ се развива в Лос Анджелис през 1962 г., в разгара на Кубинската ракетна криза, и проследява историята на на Джордж Фалконър, 52 годишен професор в британски колеж (Колин Фърт), който се опитва да намери смисъла на живота си след смъртта на любовника си.Неговият дългогодишен партньор, Джим (изигран от Матю Гуд в поредица от ретроспекции) е наскоро починал при автомобилна катастрофа, и в резултат Джордж е на прага на самоунищожението, като грижливо подготвя собствената си смърт.Той набелязва последния си ден и решава да го прекара със своята позната Чарли(Джулиан Мур) и един от студентите си (Никълъс Холд). Цялата история е една романтична приказка за любовта, и за самотата, която е неразделна част от човешкото състояние, и в крайна сметка за значимостта на малките моменти в живота.
A Single Man е режисьорски дебют за модния дизайнер Том Форд, който е известен с работата си за модните къщи "Гучи" и "Ив Сен Лоран".Моделиерът е също така коопродуцент и съавтор на сценария, написан по едноименния роман на Кристофър Ишъруд."Това не е гей история. Това, което винаги ми е харесвало в книгите на Ишъруд, е, че гей персонажите никога не се борят със своята хомосексуалност. Обществото не се отнася зле с тях, въпросът не е в това дали си гей, защо си гей и какво е да си гей.", обяснява Том Форд.


Още за филма ТУК

4 коментара:

Gery каза...

"значимостта на малките моменти в живота"
...
напиши за тях, Вал, за тези мънички мигове, късчета - вълшебства? те са си едни иначе съвсем обикновени топчета, които под определен ъгъл заискряват.. чете ми се за тях нещо през твоят поглед, поздрави:-)

Valkocompany каза...

Благодаря ти Анджи .
Ще го направя,но през следващата година.
Но преди това смятам да завърша окончателно темата за натуралния вулгаризъм на живота.

Gery каза...

Вал,.. тази тема е неизчерпаема..:)
прегръщ:)

Роси каза...

Съвсем истинско и неподправено!!!