сряда, 14 април 2010 г.

Кървавото смъртоносно изкупление


Филмовият уестърн отдавна е мъртъв. Да живее уестърнът. Разбира се, благодарение на разработчиците от ROCKSTAR, тези които създадоха скандалнокултовата поредица ”Grand Theft Auto”.


Играта ”Red Dead Redemption” ще използва чудовищно добрия RAGE енджин, стоящ в основата и на ”Grand Theft Auto” IV.Играта е описвана като “епичен оупън-уърлд уестърн”, ситуиран в началото на 20-ти век, когато хаосът на беззаконието се сблъсква с началото на индустриалната епоха.


Америка, годината е 1908. Ерата на каубоя свършва. Джон Марстън,печално известен като бившия извън закона се опитва да оцелее в един брутален свят, като се мъчи да зарови окървавеното си минало. Когато помощниците на федералният агент Едгар Рос заплашват семейството на Марстън и му дават смъртоносен ултиматум,бившия престъпник ще се отправи към размирните американски граници за да залови стария си приятел Бил Уилямсън и да обедини в областта върховенството на закона.Разбира се, ”Red Dead Redemption” има много общо със спагети уестърните на Серджо Леоне и превъзходната лента на Сам Пекинпа ”Дивата банда”, както и с маниашкия шутър ”Макс Пейн”.




















”Red Dead Redemption” излиза в Европа на 30 април за PlayStation 3 и Xbox 360. Ще успее ли ”Red Dead Redemption” да се превърне в играта на 2010 година, това само бъдещето може да покаже.


Понякога си мисля, че гейминдустрията ще изяде киното. Особено ако попаднеш в света на GOD OF WAR



Red dead redemption - The guns
Uploaded by valkocompany. - Discover more gaming videos.

3 коментара:

Ангел каза...

Само за PS и XBox ли ще е?
Жалко ако е така, защото бих я пробвал с удоволствие, изглежда много интересна.

Valkocompany каза...

До този момент няма демо версия.
От ROCKSTAR потвърдиха че ще излезе PС версия но не се знае точно кога .
Във Фейсбук пуснаха минидуели по играта
http://apps.facebook.com/reddeadgunslingers/

Nostromo каза...

Леле-мале...
Серджо, Пекинпа, GTA IV и Max Payne в едно - това е осъществената ми детска мечта. :)
Проблемът е, че както GTA IV излезе средата на 2008-ма за конзоли и чак края на 2009-та - за РС, вероятно пак ще има да се чака... Хубавото е, че игрите на Рокстар не остаряват...
Трейлърът избива рибата!!!