сряда, 12 май 2010 г.

Любовта на хулигана


"А ти пушиш само “Житан",
виждам сините ти извивки,
които понякога ме просълзяват,
ти си господарят ми след Господ."
"Господ е пушач на пури " - Серж Генсбург



"Gainsbourg (Vie heroique)" е поглед в живота на френския певец Серж Генсбург, от неговото израстване в окупирания от нацистите Париж през 40-те години на миналия век, към успешното писане на песни през 60-те, до смъртта му през 1991 год. на възраст от 62 години.В този биографичен филм, Серж Генсбург е представен като най-големия поет, певец, актьор, режисьор и ... хулиган. В ръцете си държи дузина от най-красивите жени на Франция от 60,70 и 80-те години. От Бриджит Бардо до Джейн Бъркин, с всяка от които той записва албум. Той играе с Катрин Деньов и Жерар Депардийо, той прави неприлични предложения към Уитни Хюстън на живо по телевизията, а красивата му дъщеря Шарлот, наскоро получи в Кан "Златна палма" за най-добра актриса за ролята си в "Антихрист".












Лентата "Генсбург, един героичен живот" излезе на екран във Франция на 20 януари и е посветен на Луси Гордън, британската актриса, която се превъплъщава в образа на Джейн Бъркин. Тя се самоубива на 29-годишна възраст преди филмът да излезе на екран.
Режисьор: Джоан Стар
В ролите: Ерик Елмоснино, Летисия Каста, Луси Гордън, Сара Форестиер, Дъг Джоунс, Анна Муглалис


4 коментара:

Nightwish El каза...

В понеделник по Viasat History даваха "Джейн Бъркин - размисли".
Страхотни са и двамата...
А за "Je t'aime... moi non plus" думите са излишни.
:)

Nostromo каза...

И аз го гледах преди няколко седмици този поглед на Бъркин за Генсбург и честно казано не виждам с какво един игрален филм би бил по-информативен и описателен от личните впечатления на актрисата...

Но пък кой знае. От трейлърът обаче не останах впечатлен...

Inna каза...

Must see! Бъркин е подобаващо прекрасна за муза на артист от подобен ранг- още от Фотоувеличение човек остава със зяпнала уста :)

Ирония Идиотова каза...

"Пуша, пия и правя любов. Това е равностранният триъгълник".
Влюбена съм в Серж все още..А за филма- ще наваксам задълже, не съм го гледала все още.