събота, 18 юни 2011 г.

Книжка за разглеждане - Will Santillo: La Petite Mort


Eдна фотокамера + 50 жени = Мечтата на жените да мастурбират. А воайор е вече едно осъществено желание. Ако оргазъм е "малката смърт", то мастурбацията "малко самоубийство" ли е? Това е въпросът, който си задава книгата "La Petite Mort".


Заглавието означава "малка смърт", френски евфемизъм за оргазъм. Изглежда само на френски използват думи като "малка смърт" като метафора на оргазъм. Диан Хенсън, главната редакторка на TASCHEN интервюира 37 от жените, като засяга откровени идеи за преодоляване на инхибирането и постигане на оргазъм пред непознат човек с фотоапарат в ръка. В книгата участва с работите си фотографът от Торонто Уил Сантило, който улавя последния момент на женската интимност.


"La Petite Mort" е невероятна визия на женската сексуалност, със спиращите дъха стил дръзки композиции, които са уникални за Уил Сантило. Неговата работа напомня за богато чувствен джаз на Майлс Дейвис, неговите снимки са зрителни преводи на солата на Майлс преследващ тромпета. Те улавят идеалния момент - на продължителни спомени, настроения и табута - все аспекти на човешкото желание.












Още за Уил Сантило - ТУК

6 коментара:

аз каза...

Уникален!!!


...
Добре е, че те има Вал!
Почти винаги идвам... опивам се... думи не оставям и си тръгвам усмихната и удовлетворена.
Сега се присетих, че ако не споделя, не би могъл да знаеш :)

Valkocompany каза...

Светле , аз също наминавам инкогнито при теб :)

Unknown каза...

Вал, страшен си!

Точка каза...

Вал, терминът е много точен. Жалко, че не си жена, за да го усетиш. ;)
И може да се използва за всякакви наситени с удоволствие изживявания. Подобни на оргазъм усещания съм имала и и няколко пъти на концерти, на определени песни - същото огромно, неописуемо удоволствие, което усещаш чак с физическа болка и за кратко не знаеш къде си и какво правиш.
Бих искала и другата, истиската смърт, да дойде в толкова красив и чувствен момент.

Nostromo каза...

Еха, днешният ми работен ден започва прекрасно. При това без да е петък. :D

Valkocompany каза...

Бързаш :D
На работното ти място има ли душ кабина :D