петък, 29 юни 2012 г.

Островът

Седем часа разлика ?! Точно така. Локацията -БИЙЧ ХЕВЪН, Лонг Бийч Айлънд, Ню Джърси.
Защо точно там да работя по програмата за културен обмен “Работа и пътуване”? Защото във Великобритания работата в общи линии е селскостопанска, предимно във ферми (бране на броколи, фасул, грах, тиквички, аспержи, ягоди), а в Аляска условията са сурови. Мрачно време, постоянно вали, 15 часов работен ден в многобройните рибни фабрики за чистене и пакетиране на риба. Сериозен минус са и скъпите самолетни билети.
Как се пътува? Разбира се с ултра класната авиокомпания на "Бритиш Еъруейз". При чекирането на багажа (куфар с тегло до 23 кг. и ръчен багаж до 6 кг.) на летища "Хийтроу" и "Джей Еф Кей" ставаш неволен участник в скандалния филм на Майкъл Пауъл "Peeping Tom". Няма как да се разминеш с опипването!
"Бийч Хевън" е красив морски оазис, разположен на Източното крайбрежие, с бели пясъчни плажове на брега на Атлантическия океан. Домашни любимци, алкохол и пикници на брега на океана, не са разрешени. Островът се намира в близост до Атлантик Сити, Балтимор, Филаделфия и на 3 часа път от Ню Йорк. Дървени викториански къщи и хотели, тип барака, на стойност $ 300,000-$ 800,000 са накацали по "Бей Авеню", снабдена и с велоалея. Всяка сутрин по нея към "Сиа Спрей Мотел" се отправя българската група. Работата е като хаус кийпър. Задълженията са камериерски - чистене на стаи и оправяне на легла. Печели се по $ 7,25 на час плюс бакшиши. Така ще бъде през следващите 4 месеца в задокеанския Нов свят.











Този пост стана възможен благодарение на

Няма коментари: