понеделник, 31 август 2009 г.

Лайфстайл


Да. Лайфстайла напоследък, струва ми се, се отъждествява само с марковото и количественото, което можеш да си позволиш с много пари. Някак си, дразни ме това бягане от семантиката - да му се не види. Life-style, означава чисто и просто `стил на живот`, който не е задължително да се изчерпва с еснафизираните вече и много модерни изгъзици, които плиткия мозък е свикнал да възприема като някакъв вид качествено определение на личността. Да ви светна нещо, юпита. В понятието лайфстайл наистина може да се съдържа марковата ти кола, трите ти висши образования, Ролекса, къщата в Симеоново, седмичните ти спа-процедури, играта на тенис със специална, ръчно кордована ракета в партия с бизнес-партньора ти и всичко това гарнирано със специално таниново вино, суши и гаспачо, докато караш годишната си отпуска в някой прясно-прясно рекламиран уелнес спа хотелски комплекс нейде из Черноморието, примерно, (щото ти живееш ужасно здравословно) или в чужбина, където само сметката ти за вечерното ти уиски с пура е символ на социалния ти статус. Вярно, лайфстайл си е. Но не е единствената страна на момента, да ти кажа защото има и друг лайфстайл. Да се забиеш някъде на мачу пикчу у царевичака, в някое диво и далеч от цивилизацията място, слънцето да ти пече задника, докато пускаш рапели, вечерта да пиеш бира докато пееш песни около лагерния огън, и да спиш на голата земя, предпазен само от едно смешно късче плат, на другата сутрин, омърлян и изкалян, да не се посвениш да влезеш в най-скъпия хотелски комплекс в близкия областен град, и както си с раницата на гърба, да не се посвениш да си резервираш най-скъпата стая, на вечеря пак да си пиеш рандъм бирата, която по принцип пиеш, щото те мързи да се занимаваш с изгъзиците на социалния си статус, а обслужващия персонал е влюбен в теб, защото не си високомерен тип, който очаква заради парите му да му ближат дупето, на другия ден, вместо на скуош, да отидеш да караш сърф, събрал погледите на всички гаджета от плажа, а в понеделник сутринта да си обратно в офиса си, и както си по дънки и маратонки, да връткаш борсови спекули по блу-тут слушалката си, отебал тотално факта, че си доктор по история на изкуствата, да речем, но пък си открил у себе си таланта за фондова търговия, примерно.Та, таквиз ми ти работи относно лайфстайла.Тръгваме към редакцията.

Бе, кой спа с тази, за да й пуснете мизерната статия?!Как кой? Авторът, разбира се. И той си признава веднага без бой: 
Естествено! Те всички от елита идват при нас в редакцията и се редят като говеда в очакване на секирата на негово величество Драскача. Въртят очи и питат боязливо към кого да се обърнат за още по страничка в медиата-институция.
Ние, журналистите, сме секс изчадията на 21-ви век. Изнудваме звездите, защото те знаят, че без нас ще залязат. И щом си платят, ние си изплюваме безсмислените материали. Тук така се прави PR.Елате и сами ще видите ценоразписа на вратата: за пет-шест изречения - свирка, за над 10 ще трябва да прежалят телата си. Ако държат на пряка реч, ще присъстват и екстри като камшици, белезници и топчета за пинг понг в програмата. Защото ние сме супер хард, когато стане въпрос за разплата.Най-евтино им излиза, когато поискат да ги споменем в чужд материал - цената е опипване през дрехите. По-лесно се съгласяват и вече мислим дали не биха дали и повече...Ние ги използваме, защото те са нашите кучки. Не им се обаждаме; те ни търсят. Обсебени са от мисълта за нас и за това как ще ги направим популярни и обичани. С радост си затварят очите, когато ние, животните, си правим кефа.Не си мислете, че пишем тези тъпотии, за да бъдат четени.Ние го правим, просто защото чукаме звездите.Ми, ето - накрая всички печелят.


Живеем в лайна.Управляват ни лайна.Слушаме лайна, гледаме лайна.Дишаме лайна, ядем лайна.Произвеждаме лайна. В този и в онзи смисъл.Въобще, затънали сме в лайна до шията, до устата дори, а според външни наблюдатели - и още по-нагоре.Но най-странното е, че на повечето от нас това ни харесва - никой не протестира, никой не се опитва да промени нещо...Е, това е лайфстайл!


И време е да си потърся нова секретарка.
 
Комбо компилация от Вал 



Няма коментари: