четвъртък, 22 октомври 2009 г.

Angel Heart again


Трима продуценти - Майкъл Де Лука ("21", "Призрачен ездач"), Елисън Розенцвайг и Майкъл Гета работят над римейк на трилъра "Ангелско сърце", заснет през 1987 г. от Алън Паркър, съобщава Variety.
Продуцентите вече притежават правата за римейк на кинолентата от частна компания във Великобритания, която е държала правата над филма от студията Carolco и TriStar. Освен тези права, групата продуценти се е добрала и до правата на романа на Уилям Хьортсбърг "Падащият ангел" ("Falling Angel"), който лежи в основата на филма на Паркър.



Сюжетът на “Ангелско сърце” проследява частен детектив (прекрасно изпълнение на Мики Рурк) който е нает да разследва от самия Сатана (Робърт Де Ниро) престъпления, които сам е извършил в минути на умопомрачение. Сатанински трилър с фаустовски внушения в най-добрата традиция на полицейския филм от 40-те на миналия век. Насилие,секс,чувственост и ужас, разтворени в класическа чандлъровска интрига. Изненада са измеренията на свръхестественото.


Все пак е трудно да повярваме, че римейкът ще е по-добър от оригинала. Особено като знаем, че в него едва ли ще участват Лиза Бонет, Мики Рурк и Робърт де Ниро.

1 коментар:

Aquawoman каза...

ангелско сърце - невероятен трилър, един от любимите ми. наистина е съмнително, че ще направят нещо по-добро, но ще видим..