събота, 11 септември 2010 г.

Побъркани от любов


Постановката „Побъркани от любов“ е режисьорски дебют на актьора Асен Блатечки, изпълняващ и главната роля в спектакъла, който плевенските културтрегери ще могат да видят на на 14 септември от 19 ч. в ДКТ “Иван Радоев”. Текстът на постановката е на Сам Шепард, носител на награда Pulitzer за драматургия и 11 награди Obie. В пиесата на Театрална къща “Viva arte” ще се изявят още Койна Русева, Васил Банов и Стефан Иванов.


Забранената любов! Евтин мотел на ръба на пустинята Мохаве. Там Еди – застаряващ родео състезател, и Мей – негова кръвна роднина, срещат очи в очи разпада на своята 15-годишна връзка. Миналото изплува, след като Мей обвинява Еди във връзка с друга жена. Осъдителният акт на кръвосмешението кара героите да стиснат очи и да изграждат фалшиви светове пред осъждащото общество. Но няма сила и разум, който да спре опустошителната сила на любовта. Дълбокият мрак, в който се лутат героите, е не толкова белег на времето, колкото характеристика на човешката душа. Нелогични, ирационални, импулсивни и в любовта, и в омразата си, героите търсят мястото си сред другите, и най-вече за сметка на другите. Така там, под изронената фасада на цивилизацията, постановката търси начин да отговори на въпроса какво би направил човек за любовта. Отговорът е лесен. Всичко. Докато накрая остава сам насред лабиринта на живота такъв, какъвто е – нито добър, нито лош, а просто истински.

8 коментара:

Preor каза...

Ех, кога ли беше последното ми ходене на театър?
Благодаря за презентацията :-)
– нито добър, нито лош, а просто истински.

Nostromo каза...

И на мен ми се доходи. Към Шумен няма ли да наминат?...

Valkocompany каза...

Винаги съм подкрепял бълг. театър :)
За Шумен нямам идея,но на 29 септември са в Димитровград :)

september-silvia каза...

Благодаря за информацията ,може да се въползвам на 29-ти:0,как е Плевенският театър,надявам се да оцелява във време на криза:)

Valkocompany каза...

Справят се по някакъв начин :)
Димо прави една нова постановка :)
http://www.bgsever.info/br-16_2010/stranici/str-7.htm

Ivaylo Nikolov каза...

Текстът е изключителен, ама честно казано на Блатечки му нямам никаква вяра...

Valkocompany каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Valkocompany каза...

Блатечки игра блестящо :)Неговите роли пращят от секс :)
А и финалът беше замислен оригинално с взривяване на метален фургон :)
Всъщност Блатечки загатва за огромен талант в пиесата "Кожа и небе"
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=586438